Ruszyła produkcja lazanii w Opolu

pasta_food

W nowootwartej fabryce w Opolu ruszyła produkcja schładzanej lazanii. Inwestorem jest The Pasta Food Comapany.
Firma jest spółką typu join venture: francuskiej spółki Stefano Toselli i belgijskiej Ter Beke. Nakłady inwestycyjne wyniosły 80 mln zł. Produkcja zakładu ma trafić na rynki Europy Środkowo-Wschodniej. Obecnie firma zatrudnia ok. 50 pracowników.
Na terenie o powierzchni 8 tys. m² znalazły się magazyny, chłodnia, część administracyjno–biurowa oraz zaplecze techniczne i podczyszczalnia ścieków. Sercem fabryki jest zautomatyzowana linia produkującą lasagne
Zakład w Opolu jest najnowocześniejszym spośród wszystkich fabryk należących do koncernu. W Europie jest ich obecnie 9, m.in. na terenie Belgii, Holandii i Francji.

Authors

Related posts

Góra
English